Europæisk certificering
ECQA er resultatet af en række EU-støttede initiativer de seneste 10 år, hvor forskellige uddannelsesmæssige nydannelser under EU-programmet for livslang læring (LLP) besluttede at benytte en fælles proces for certificering af folk i industrien. Gennem ECQA bliver det muligt at deltage i kurser for en specifik profession i et land og ved kursets afslutning gå op til en eksamen, som er godkendt på europæisk plan. Certifikatet vil blive anerkendt af europæiske uddannelsesorganisationer og -institutioner i 18 medlemslande.
Hvorfor er et sådant certifikat interessant?
Den europæiske arbejdskraft er yderst fleksibel og er nødt til at arbejde for industrier over hele Europa. Forestil dig, at du deltager på et kursus i et land, og at du går op til og består eksamen ved kursets afslutning. Certifikatet vil så blive anerkendt af certificeringspersonale og uddannelsesorganisationer i alle europæiske lande, herunder store lande som Frankrig, Tyskland, Spanien, Italien, de skandinaviske lande, alle østeuropæiske lande etc. Dette vil automatisk føre til større anerkendelse af certifikatet og større chancer for at arbejde for kunder på et åbent europæisk marked.
EU-projekter, der var med i etableringen af ECQA-platformsstrategien
-
LLP's multilaterale projekt dEUcert: Spredningen af ECQA og EU Cert Campus finder sted i alle europæiske lande, og der etableres regionale certificeringscentre (2010 - 2011).
-
LLP's multilaterale projekt EU Cert Campus: Der er oprettet en online uddannelsescampus, som understøtter kompetencevurdering, onlineuddannelse, certificering og et forum af undervisere (2008 - 2009).
-
LLP's projekt EQN: Udarbejdelse af anerkendte europæiske kvalitetskriterier for at styrke en europæisk kvalitetskontrol i kursusudbydelse og -certificering for kurser i LLP-skemaet. Disse retningslinjer dannede grundlag for at etablere ECQA-sammenslutningen juridisk med fastlagte kvalitets- og certificeringsretningslinjer (2005 - 2007).
-
E-læringsprojektet PLATO: Anvendelse af e-lærings (EPI)-portaler til nye former for certificeringsudbydelse mellem universiteter og industri (2006 - 2007).
-
E-læringsprojektet EPI: Udvikling af nye læringsmetoder og portaler, som integrerer e-læring med kompetencevurdering (2003 - 2005).
-
Projekt under det femte rammeprogram MM 1032 CREDIT: Udvikling af kompetenceportaler, kompetencevurderingsfunktioner og standarder for kompetenceområder i Europa (1998 - 2001).